Ayvalı Ballı Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağını geniş bir tavaya aldıktan sonra ısıtın. Bu arada küp şeklinde doğradığınız eti una buladıktan sonra ısıttığınız yağda kavurun. Kavrulan etlere kabuklarını soyduğunuz bütün arpacık soğanları ve kıydığınız sarmısakları ekledikten sonra 3 dakika daha soteleyin. Daha sonra taze, soyulmuş ve rendelenmiş zencefili, toz tarçını, balı, tuzu, karabiberi, kavrulan etleri, et suyunu bir çömleğe alın. Üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra pişmeye bırakın. Aralıklarla kontrol ettiğiniz etler yumuşadığında hafif haşlandıktan sonra karamelize edilmiş ayvaları ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın ve limon suyunu ilave edin. Sonrasında taze kişniş ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL