Asma Yaprağında Kuzu Fileto
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1-MARİNAT için, limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, soğan, tuz ve sıvıyağını karıştırın. Etleri bu marinatta iyice harmanladıktan sonra 12 saat dinlenmeye bırakın.
2-Marinattan alıp asma yapraklarına sardığınız kuzu filetoları, yağladığınız fırın tepsisine dizin. Aralarına tane karabiberi ve kekiği serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Etler yumuşadığında fırından alın. 3-Baharatlı patatesleri hazırlamak için, haşladığınız patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvıyağ, pulbiber, kimyon, tuz ve fesleğeni ekleyerek patatesler kızarana dek soteleyin. Fırından çıkardığınız kuzu filetoları servis tabağına alarak baharatlı patates ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL