Armut Köfteler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARIN kabuklarını soyun. Bütün olarak sıvıyağda kızartın. Kıymayı, sütle ıslatılmış ekmek içlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, sarmısağı, tuz, karabiber, toz zencefil ve kimyonu derin bir kaba alarak iyice yoğurun. Kızarttığınız patlıcanların çevresini hazırladığınız kıymalı karışımla kaplayın. Sıvıyağda kızartarak fırın tepsisine alın.
Sosu hazırlamak için salçaları, suyu, tereyağını, rendelenmiş sarmısağı, ince kıyılmış reyhanı ve tuzu bir taşım kaynatın. Sosu, fırın tepsisindeki armut köftelerin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL