MALZEMELER
3 adet patates
1 demet maydanoz
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
2 adet domates
3 adet çarliston biber
Nane
tuz
karabiber
Patateslerin kabuklarını soyup, uzun uzun doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, kuşbaşı doğranmış soğan, tuz, nane ve karabiberi yoğurun. Patateslerin üzerine kıymalı malzemeyi yayın. Salçayı 1 su bardağı suda açın. Salçalı sosu da kıymanın üzerine gezdirin. En üste, kabuğu soyulup, halka doğranmış domatesleri yerleştirin. Uzunlamasına kesilmiş biberleri de koyup, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.