Annemin Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patateslerin kabuklarını soyup, uzun uzun doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, kuşbaşı doğranmış soğan, tuz, nane ve karabiberi yoğurun. Patateslerin üzerine kıymalı malzemeyi yayın. Salçayı 1 su bardağı suda açın. Salçalı sosu da kıymanın üzerine gezdirin. En üste, kabuğu soyulup, halka doğranmış domatesleri yerleştirin. Uzunlamasına kesilmiş biberleri de koyup, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...