Alinazik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Tencerede 2 çorba kaşığımargarini eritin. Üzerine 2 kahve fincanı un ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin.1-2 dakika sonra, ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini tavaya alın. Ayrı bir tavaya1 çorba kaşığı margarin koyun. Küçük doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Ardından küçük doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin. Hepsini birlikte pişirmeye devam edin. 5-6 dakika sonra ocaktan alın. Patlıcanın üzerine kıymalı harcı koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL