Alinazik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI közleyin. Kabuklarını soyup, soğutun. Patlıcanlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın. Sarmısakları dövün. Sarmısakları süzme yoğurda ekleyin. Patlıcanlarla karıştırıp, bir kapta ısıtın. Kıymayı tuz ile karıştırarak yoğurun. Şişlere geçirip, pişirin. Hazırlanan patlıcanlı sosu etlerin üzerine dökün. Pulbiberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Bunu da Alinazik'in üzerine gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...