Alinazik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI közleyin. Kabuklarını soyup, soğutun. Patlıcanlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın. Sarmısakları dövün. Sarmısakları süzme yoğurda ekleyin. Patlıcanlarla karıştırıp, bir kapta ısıtın. Kıymayı tuz ile karıştırarak yoğurun. Şişlere geçirip, pişirin. Hazırlanan patlıcanlı sosu etlerin üzerine dökün. Pulbiberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Bunu da Alinazik'in üzerine gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...