Alinazik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI közleyin. Kabuklarını soyup, soğutun. Patlıcanlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın. Sarmısakları dövün. Sarmısakları süzme yoğurda ekleyin. Patlıcanlarla karıştırıp, bir kapta ısıtın. Kıymayı tuz ile karıştırarak yoğurun. Şişlere geçirip, pişirin. Hazırlanan patlıcanlı sosu etlerin üzerine dökün. Pulbiberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Bunu da Alinazik'in üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL