Ala-Dürüm
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLELERİ jülyen biçiminde doğrayın. Marinatı hazırlayın. Bunun için, rendelenmiş soğan, mısırözü yağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Biftekleri marinata koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Dürüm yapılacağı zaman yağsız tavada pişirin. Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Patlıcan ve sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip son defa karıştırın. Bu arada soğanı ve kırmızı biberi halka halka doğrayın. Tereyağında önce soğanı karamelize edin. Ardından biberleri ekleyip birkaç dakika soğanla birlikte pişirin. Lavaşı düz bir zemine yayın. Beğendiyi lavaşın üzerine yayın. Soğan ve kırmızı biberli malzemeden ekleyin. Üste bonfileleri yayıp dürüm yapın. Ortadan ikiye keserek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL