Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg kuzu kuşbaşı
    2 çorba kaşığı margarin
    1 adet acı sivri biber
    2 adet domates
    2 adet soğan
    1-2 diş sarmısak
    Tuz, karabiber
    Bir buçuk su bardağı sıcak su
    Beğendi için:
    2 adet patlıcan
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çay bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    Yarım çay bardağı rendelenmiş
    kaşar peyniri, tuz
MARGARİNİ tencerede eritin. Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Üzerine küp doğranmış soğan ve domatesleri ekleyin. Sarmısakları ezip tencereye ekleyin. Acı biberin tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın ve tenceredeki yemeğe ilave edin. Üzerine sıcak suyu gezdirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişirin. Beğendi için patlıcanları ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Margarini bir tencerede eritin. Unu ekleyip sararana kadar kavurun.
Patlıcan ve tuz ekleyip karıştırın. Devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. 7-8 dakika pişirin.
Peyniri ilave edip tencereyi ocaktan alın ve karıştırın. Beğendiyi servis tabağına yayın. Pişen eti beğendinin
ortasına yerleştirip servis yapın.