4 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    1 kg un
    20 gram yaş maya
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 su bardağı su
    Tuz
    Harç için:
    1 kangal sucuk
    200 gram pastırma
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yaş maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak açın. Uçlarını birleştirip, kayık şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar hafif kabarana kadara pişirin. Fırından çıkarıp içlerine halka doğranmış sucuk, pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini pay edin. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerlieri kızarana kadar pişirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.