Sucuklu ve Pastırmalı Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak açın. Uçlarını birleştirip, kayık şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar hafif kabarana kadara pişirin. Fırından çıkarıp içlerine halka doğranmış sucuk, pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini pay edin. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerlieri kızarana kadar pişirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL