
İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 gram haşlanmış nohut
1 adet kırmızı soğan
1 su bardağı elma sirkesi
İkişer yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçeği yağı
1/4 adet beyaz lahana
1 adet kırmızıbiber
10 dilim pastırma
2 adet avokado
2 yemek kaşığı pul biber, tuz
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
SOS İÇİN
1 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
SÜSLEMEK İÇİN
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
Sos için tahin, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa biraz su ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın. İç malzeme için kırmızı soğanı ince doğrayın. Elma sirkesinin içine ekleyip en az yarım saat bekletin. Diğer taraftan genişçe bir tavayı ısıtıp, tereyağı, sıvıyağ ve pul biber ekleyin. Yağ iyice kızdıktan sonra nohut ilave edip 5 dakika soteleyin. Ardından yıkanmış ve ince doğranmış lahana ve kırmızıbiber ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve 2-3 dakika soteledikten sonra ocaktan alın. Avokadoları temizleyip dilimleyin. Pastırmaları ayçiçeği yağında önlü arkalı kızartın. Tortillaların içine ikişer kaşık lahanalı nohutlu harçtan ekleyip üzerine süzdüğünüz kırmızı soğanları eşit paylaştırın. Her tortillaya 2 dilim avokado ve 1 dilim pastırma yerleştirin. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyin. Üzerine sos gezdirerek servis yapın.