MALZEMELER
Hamur için:
500 gram un
1 çorba kaşığı kuru maya+1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar su
Tuz
İçine: 500 gram kıyma
2 adet soğan+Az sıvı yağ
3 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı
biber salçası
Tuz
karabiber
Maydanoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
HAMUR için, mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekleyin. Sonra unu ekleyin. Tuz ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar su ilavesi ile yoğurun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örtüp, hamur kabarana dek oda sıcaklığında bekletin. Ayrı bir yerde iç malzemeyi hazırlayın. Soğanı doğrayıp, az sıvı yağda kavurun. Salçayı ilave edip çevirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Biraz kavurup, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. En son ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ocaktan alın. Hamurdan iri bezeler koparıp, tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.