Sarmısak Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE salamurayı (tuzlu su) hazırlayın. Bunun için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra kenara alın. Sarımsakların sap kısımlarını, 2-3 cm kalacak şekilde kesin. Yıkayıp, kurulayın. Kırmızı biberleri temizleyip irice doğrayın. Sarımsak ve kırmızı biberleri, bir buçuk veya 2 litrelik temiz bir kavanozun içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Sarımsakların üzerini geçecek kadar salamura ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, 10-15 gün dinlendirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...