6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için: 2 su bardağı un
    1 paket yaş maya
    1 çay bardağı ılık süt
    1 adet yumurta
    1'er çay kaşığı tozşeker ve tuz

    Harcı için:
    6-7 adet kültür mantarı
    1 adet kırmızı biber
    1'er çay bardağı küp doğranmış kaşar peyniri, dil peyniri ve beyaz peynir
    2 dal kıyılmış fesleğen
    Tuz, pulbiber

    Üzeri için:
    2 adet çırpılmış yumurta sarısı
Derin bir kaba yaş mayayı alıp, süt ekleyin ve karıştırın. Kalan malzemeyi sıra ile üzerine ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, kahvaltı tabağı ebadında açın. Harç için mantar ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayıp, tüm harç malzemesini harmanlayın. Açtığınız bir adet hamurun kenarına, 2 çorba kaşığı harç yerleştirin. Boş kalan kenarı dolu kenarın üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için çatalla bastırın. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. 30 dakika daha dinlendirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.