6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı kurufasulye
    1 adet rendelenmiş soğan
    2 çorba kaşığı kıyma
    2 çorba kaşığı ceviz
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    Yarım çay kaşığı tarçın
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

Kurufasulyeyİ akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayana kadar haşlayıp, süzgeçten geçirin. Sıcakken robottan geçirin. İçine tuz, karabiber ilave edin. Bir tavada, yemeklik doğranmış soğanla, kıymayı hiç suyu kalmayacak biçimde kavurun. Tuz, kırmızıbiber, tarçın, iri dövülmüş cevizi ekleyin. İyice harmanlayın. Fasulyeli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde açıp, içerisine kıymalı harçtan koyun. Kapatıp, köfte şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın.