MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
5-6 dal maydanoz
1 adet yumurta
2 su bardağı un
Tuz, pulbiber, kimyon
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
1MERCİMEĞİ yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin. Ocağa oturtup pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, suyu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. 2Diğer taraftan sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurup soğutun. Mercimek tamamen soğuduktan sonra içine yumurtayı kırın. Unu ilave edip karıştırın. Daha sonra kavrulmuş soğan, kıyılmış maydanoz, pulbiber, kimyon ve tuz ekleyin. Elinizle iyice yoğurup, hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızarttıktan sonra servis yapın.