MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet
portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın. Kıymalı iç için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pulbiberi kavurun. Maydanozu ilave edip 1-2 dakika daha
kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamurların ortasına kıymalı içten yayın. Üzerlerini
kapatacak şekilde hazırlayın. Uçlarını birleştirip, büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin. Sıcak olarak servis yapın.