MALZEMELER
10 adet haşlanmış kestane
5 yaprak büyük boy lahana yaprağı
1 adet büyük boy soğan
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı badem
Yarım çay bardağı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
KIYILMIŞ soğan, dolmalık fıstık ve kabukları temizlenmiş bademi yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Pirinç ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su, haşlanıp ufalanmış kestane, nane, tarçın, dolma baharı, toz şeker ve tuz ilave edip harmanlayın. Pirinç hafif yumuşayana dek pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Haşlanmış lahana yapraklarını, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlanmış tencerenin içine, yapraklar dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı boşaltın ve 1 su bardağı suyu gezdirin. Sarkan lahana yapraklarını tencerenin ortasında birleşecek şekilde içe doğru kapatın. Toz şeker ve tuz serptikten sonra sıvı yağ gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis yapın.