Hıngal

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fiyonk makarnayı kaynar suya atıp 9-10 dakika haşlayıp süzün. Bu arada süzme yoğurda yarım çay bardağı su ilave ederek sulandırın. Soğanların kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Zeytinyağını derin bir tavaya alıp, üzerine soğanı ekleyin. Soğan altın sarısı rengi alana kadar karıştırarak kavurun. Haşladığınız makarnayı servis tabaklarına alın. Üzerine yoğurdu yayın. En üste soğanı paylaştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...