Günahkar Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAYA ve tozş ekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin. İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL