MALZEMELER
4 adet yumurta
6 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Bir tutam toz şeker
6 dal maydanoz
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sirke
Tuz,
karabiber
ZEYTİNYAĞINI bir tavaya alıp, ince kıyılmış sarımsağı şöyle bir çevirin. Üzerine küp doğranmış domates, toz şeker, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve karabiber ilave edip, hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Domatesli harcı servis tabaklarına paylaştırın. Geniş bir tencereye bol su, bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı sirke koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca yumurtaları teker teker ve suya yakın bir yükseklikten içine kırın. Yumurtaların beyaz kısımları katılaşınca delikli kepçe yardımıyla alıp, domates harcının üzerine koyun. Karabiber serperek servis yapın.