Sütlü Somon

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ince kıyılmış sarımsakları koyun. Tereyağını da ekleyip, yağ eriyene kadar çevirin. Ardından süt ve beyaz şarap ekleyin (süt çok azalırsa ilave edebilirsiniz). Somon filetoları da ekleyip bu karışımın içinde pişirin. Daha sonra somonları tavadan alıp, cam bir tepsiye koyun. Somonların piştiği karışımı da üzerine dökün. Biberleri yuvarlak dilimleyip, somonların üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında 10 dakika tutun. Fırından alınca, üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...