8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg istavrit
    2 şişe soda
    2 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Süslemek için:
    Yarım göbek salata
    4-5 dal tere
    1 adet havuç rendesi
    Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği
Balıkların kafalarını ayırmadan temizleyip bir kaba alın. Kırmızıbiber, karabiber ve tuzu, unla karıştırın. Sodaları balıkların üzerine döküp 1-2 dakika bekletin. Daha sonra sodalı balıkları unlu karışıma bulayıp, bol yağda kızartın. Göbek salata, havuç, tere ve Akdeniz yeşillikleri ile süsleyip servis yapın.