Şişte Palamut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Palamutu temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Fileto çıkarın. Kuşbaşı iriliğinde parçalara ayırın. Bir kaseye aktarın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Çöp şişlere sırasıyla birer adet, kuşbaşı iriliğinde doğranmış limon, palamut, defne yaprağı, kiraz domates ve sivri biber dizin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Şişlerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Izgarada çevirerek, pişirin. Yanında zeytinyağı ve limon suyundan oluşan sosla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...