Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket Ispanak
    1 paket Patates
    1 paket Mezgit Fileto
    1 küçük kutu krema
    1 baş sarımsak
    3 orta boy soğan
    tuz
    karabiber
    1-1.5 su bardağı süt
    Zeytinyağ (kızartmak için)
    Bir buçuk kahve fincanı sirke
    Biraz rendelenmiş kaşar peyniri
    1 küçük kutu doğranmış domates
    2-3 adet sivri biber
    2 adet defne yaprağı
    5 çorba kaşığı un
    Tarator için:
    1 kahve fincanı sirke
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    3 dilim bayat ekmek
    Ceviz
    fındık
    4 diş sarmısak
    Portakal sos için:
    Yarım kahve fincanı sirke
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    1 adet ekşi portakal (1 adet mandalina karıştırılabilir), tuz

Patatesler tepsiye dizin. Süt, krema, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp, üzerine dökün. 210 derece fırında sütü çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde soğanları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı-yağda pişirin. Üzerine ıspanağı dökün. Çok az tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyip, ateşi kapatın. Pişen patatesleri fırın kabına alıp, yanına ıspanakları dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, kaşarlar eriyene dek fırında bekletin. Ayrı bir yerde doğranmış domatesi, sıvı yağı, sivri biberi ve 2 adet defne yaprağını pişirin. Bu karışımı fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine dökün. Ayrı bir yerde tarator malzemesini karıştırın. Mezgit filetoları 5-6 çorba kaşığı un, karabiber ve tuza bulayıp, kızartın. Portakal sos malzemelerini karıştırıp, kızarttığınız mezgitlerin üzerine dökün. Sos çektikten sonra fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine koyup, taratorla birlikte servis yapın