MUSTAFA DURSUN

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg pisi balığı
    2 su bardağı su, tuz

    Beşamel sos için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı krema
    1-2 adet defne yaprağı
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzerine: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış balığı iri küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ve tuz ekleyin. 10 dakika haşlayın ve balığı kevgir yardımıyla suyun içinden alıp güveç kabına yerleştirin. Diğer taraftan yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyduğunuz tereyağında unu rengi dönene kadar kavurun. Kremayı ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Daha sonra 1 su bardağı balık haşladığınız sudan ekleyin. Defne yaprağı, tuz, karabiber ve pul biber katın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Güveç kabındaki balığın üzerine boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.