Sofra

MUSTAFA DURSUN

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg pisi balığı
    1 adet soğan
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    15-20 adet karides
    1 adet domates, tuz

    Sos için: 2 çay bardağı krema
    1 çorba kaşığı soya sosu

    Üzerine: 1 çay bardağı
    rendelenmiş kaşar peyniri
Balığın filetosunu çıkarın ve filetoları döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kıyılmış karides, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı filetoların içine paylaştırın ve her birini sarıp, top haline getirdikten sonra güveç kabına yerleştirin. Sos için krema ve soya sosunu karıştırın. Balık topların üzerine gezdirin. En üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.