Patates Salatalı Mezgit
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle patatesleri bol suda haşlayın. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Taze soğanın yapraklarını ince ince doğrayıp patateslere ekleyin. 3 çorba kaşığı mayonezi, 1 çorba kaşığı su ve limon suyuyla sulandırın. Ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. Patatesin üzerine gezdirip harmanlayın. Bu arada yumurtayı çırpın. Filetoları önce yumurtaya sonra çıtır pane harcına bulayın. Kızgın zeytinyağında kızartın. Mezgiti patates salatası ve rokayla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL