Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram deniz tarağı
    1 diş sarmısak
    Çeyrek limon
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Bir tutam tane karabiber
    Bir tutam tuz
    6 ince dilim dana pastırma
    Bir tutam deniz börülcesi
    1 çorba kaşığı balzamik sirke
    +1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    2 dal taze kekik
    3 adet kiraz domates
DENİZ tarağını, tuz, dövülmüş sarmısak, karabiber, limon ve zeytinyağı ile marine edin. 2 saat buzdolabında bekletin. İnce dilimlenmiş pastırmayı deniz tarağına sarın ve ızgarada pişirin. Kaynar suda deniz börülcesini 5 dakika haşlayın. Buzlu suya çıkartıp, soğuyunca ayıklayın. Sızma zeytinyağı, balzamik sirke ve baharatlar ile birlikte börülceyi harmanlayın. Tabağa sırası ile hazırladığınız malzemeyi yerleştirip, domateslerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.