MALZEMELER
Parmesan kap için:
100 gram taze parmesan peyniri
Risotto için:
l Et suyu için
bir parça kemikli et
tuz
yarım soğan
yarım havuç
2 adet
kereviz sapı
yeteri kadar su
250 gram ayıklanmış karides
Küp doğranmış yarım soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küp doğranmış domates
4 avuç risotto pirinci
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
Parmesan kap için rendelenmiş parmesan peynirini yağlı kağıdın üzerine, kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre yayın. Parmağınızda hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Katılaşmasına izin vermeden, ince bir spatula yardımı ile kalıpların içine yerleştirin. İçlerine küçük bir bardak yerleştirip, güzel şekil almasını sağlayın. İyice soğuyunca kalıptan çıkarın. Ayrı bir yerde risottoda kullanmak için et suyunu hazırlayın. Bunun için kemikli et, tuz, soğan, havuç, kereviz sapı ve suyu kaynatın. Kemikleri kalmak kaydıyla eti sudan alın. Karides kabuklarını ekleyip, 10-15 dakika daha kaynatın. Ayrı bir tencereye soğan, zeytinyağı ve tereyağını alıp, soğan pembeleşene dek soteleyin.Domates ekleyip, suyunu çekene dek soteleyin. Üzerine pirinç ilave edip kavurun. Saatinizi 10 dakikaya ayarlayın. Kavurduğunuz pirinç sertleştikten sonra 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Karides ilave edip, harmanlayın. Pirinç suyunu çektikçe çorba kasesi ile et suyu ekleyin. 10 dakika dolduğunda pirinci kontrol edin. Pirinç istediğiniz kıvama gelmemişse et suyu eklemeye devam edin. İstenilen kıvama gelmişse ocaktan alıp, içine derin dondurucuda bekletilmiş 1 çorba kaşığı tereyağı atın. Üzerine parmesan peyniri serpiştirip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.