Yarım su bardağı kırmızı şarap
2 adet yaprak jelatin
200 gram ıstakoz
Frenk soğanı
Domates sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 adet küçük boy soğan
Yarım çay bardağı su
Tuz,
Karabiber
Sebze suyu için:
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet pırasa
1 adet kırmızı pancar
Sebze suyu için tüm sebzeleri gelişi güzel doğrayıp bir tencereye alın. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice kaynatın. Sebze suyunu süzüp soğuması için bir kenara alın. şarabın yarısını, 1 çay bardağı soğuk sebze suyu ile karıştırın. Karışıma yaprak jelatini ekleyip, 15 dakika kısık ateşte jelatinler eriyene dek pişirin. Geniş ağızlı bardakların 1/3'ünü geçmeyecek şekilde, hazırladığınız karışımı bardaklara paylaştırın. Buzdolabına alıp, sertleşmelerini bekleyin. Kalan şaraba, 2 su bardağı su ekleyip, ıstakozu haşlayın. Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları, yarım çay bardağında zeytinyağında soteleyin. Domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sosu blendırdan geçirin ve ince süzgeçten geçirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan jöleli bardakların üzerine 2'şer çorba kaşığı domates sosu ekleyin. şarapta haşlanmış ıstakozun kabuğunu soyup madalyon şeklinde dilimleyin. Her bardağın içine birer adet ıstakoz parçası koyun. Frenk soğanı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.