Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg kalkan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 diş ince kıyılmış sarımsak
    5-6 adet mantar
    5-6 adet tane karabiber
    1 çorba kaşığı krema
    Yarım çay bardağı su, tuz
    Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin. Krema, su ve tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı güvecin içine dizin. Üzerine mantarlı harcı boşaltın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.