Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram orta boy karides
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Hamur için: 1 kg patates
    100 gram patates unu
    250 gram nişasta
    1/4 demet ince kıyılmış
    dereotu
    Yarım tatlı kaşığı
    sarımsak tozu, tuz
    Haşlama suyu için:
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 su bardağı su
    Sos için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    100 gram krema
    75 gram toz parmesan
    3 diş sarımsak
    1 adet küçük boy soğan
    1 adet renkli süs biberi
    Yarım su bardağı
    tavuk suyu
    Yarım çay bardağı
    tuz
    20 gram patates unu

Hamur için, patatesler pişinceye kadar haşlayıp kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Üzerine patates unu, nişasta, sarımsak tozu, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp küçük köfteler hazırlayın. Üzerine çatalla şekil verin. Nişasta serpilmiş tepsiye dizin. Dondurucuda dondurun. Karidesleri kaynamış sirkeli suda haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağıyla birkaç dakika soteleyin. Sos için küçük bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına ince kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyip soteleyin. Hafifçe pembeleştikten sonra küp doğranmış renkli biberi ekleyin. Tavuk suyu, tuz ekleyip 5 dakika kaynatın. Krema ve toz parmesanı ekleyip çırpma teliyle karıştırarak koyulaştırın. Son olarak patates ununu ekleyip karıştırın. Haşlama suyu için tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın. İçine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Kaynadıktan sonra donmuş gnocchi'leri suya tek tek atıp 4-5 dakika haşlayın. Haşlanmış gnocchi'leri servis tabağına alın. Üzerine sotelenmiş karidesleri yerleştirin. Sosla servis yapın.