Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg kalkan
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 diş sarımsak
    7-8 adet mantar
    250 gram karides
    Tuz, karabiber
    3-4 adet kornişon turşu
Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. Diğer tarafta tavada erittiğiniz tereyağında sarımsağı kavurun. Mantarı ilave edip harlı ateşte rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Karidesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi katıp tavayı ocaktan alın. Balığın içine mantarlı harcı katıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş kornişon turşuyu ilave edin ve servis yapın.