Karides Kleopatra
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye margarini koyun ve kızdırın. Soğanı pembeleştirip, biber ve mantarları ilave edin. Hepsini beraber kavurun.Ardından ıspanağı ilave edip, 10 dakika kavurun. Krema, tuz, karabiber ilave edip, ocaktan alın. Soğumasına yakın, parmesan peyniri ilave edin. Karidesleri, kuyrukları kalacak şekilde ayıklayıp, sırt tarafından hafifçe yararak, ikiye açın. Havan tokmağı ile hafifçe dövün. Karideslerin ortasına, hazırlanan harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL