Pilav için istenilen kadar pirinç, 2 silme yemek kaşığı şeker, 2 kaşık beyaz sirke, 1 kaşık tuz ile pirincin üstü kapatacak şekilde kaynamış su eklenerek lapa kıvamına gelene kadar haşlanır. Turp, salatalık, kırmızıbiber, somon füme, yengeç sirumi, ıstakoz sirumi, havuç, avokado, uskumru füme julyen usulü şeritler şeklinde kesilir.
1- Suşi sararken bambu Amerikan servislerinden kullanabilirsiniz. Bambunun üstüne yosunu yerleştirin.
2- Yosunların en üst kenarına çizgi şeklinde 3-4 adet haşlanmış pirinç tanesini yapıştırma görevi görmesi için yapıştırın. Ardından yosunun üstüne yarısı alt yarısı tamamen kapanacak şekilde ince bir kat pirinç lapası yerleştirin.
3- Pirinçli yarının sarmaya başlayacağınız köşesine şerit şeklinde kestiğiniz malzemelerden ve birisi deniz ürünü olmak koşulu ile değişik kombinasyonlar yaparak yerleştirin.
4- Bambunun da yardımı ile sıkıca sarın.
4- Kenarlarından taşan kesimlerini kesebilirsiniz. Sardığınız suşiyi 2-3 santimlik kalınlıklarda kesip. Vassabi, zencefil turşusu ve soya sosu ile servis edebilirsiniz.