2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg kefal
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    Yarım domates
    5-6 adet mantar
    1 çay kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı dolmalık fıstık
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı domates suyu
    2 adet yufka
    Tuz
    Sos için:
    2 adet rendelenmiş domates
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım tatlı kaşığı mercanköşk
    Tuz
Temizlenmiş ve yıkanmış balığı haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Küçük doğradığınız soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun. Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimleyin. Mantarı, domatesi, kuşüzümünü, dolmalık fıstıkları, karabiberi ve domates suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin. Bu harcı bir kenarda bekletin. Yufkaları 8 eşit parçaya ayırın. Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürün. Rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sos için malzemeleri soteleyip, börekle servis yapın.