MALZEMELER
4 adet Akdeniz sübyesi
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı zeytinyağı
4-5 dal taze kekik
1 çay kaşığı deniz tuzu
Nohut püresi için:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
3 adet buz küpü
Yosun karışımı için:
10 gram kalamar
mürekkebi
20 gram kıvam verici
60 gram dashi yosun
Sübye, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış taze kekik ve deniz tuzunu iyice karıştırıp, 2 saat dinlendirin. Kızgın tavada önlü arkalı pişirin. Nohut püresi için nohut, sarımsak, zeytinyağı, tereyağı, tahin ve acı toz kırmızıbiberi blenderden geçirin. Pürenin pütürlü olmaması için blenderden geçirirken buzları ekleyin ve kenara alın. Yosun karışımı için kalamar mürekkebi, kıvam verici ve kaynatılıp püre yapılmış dashi yosunu birlikte blenderden geçirin. Sübyeyi servis tabağına alın, nohut püresi ve yosun karışımı ile servis yapın.