Akdeniz Sübyesi, Nohut Püresi ve Kalamar Mürekkebi Karışımı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sübye, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, kıyılmış taze kekik ve deniz tuzunu iyice karıştırıp, 2 saat dinlendirin. Kızgın tavada önlü arkalı pişirin. Nohut püresi için nohut, sarımsak, zeytinyağı, tereyağı, tahin ve acı toz kırmızıbiberi blenderden geçirin. Pürenin pütürlü olmaması için blenderden geçirirken buzları ekleyin ve kenara alın. Yosun karışımı için kalamar mürekkebi, kıvam verici ve kaynatılıp püre yapılmış dashi yosunu birlikte blenderden geçirin. Sübyeyi servis tabağına alın, nohut püresi ve yosun karışımı ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...