Tutmaç Çorbası Tarifi
Bu harika lezzetli ve besleyici çorba, çok eskilerden itibaren her yöremizde farklı tariflerle yapılmaktadır. Tutmaç çorba nasıl yapılır? Tutmaç çorba servisi ve tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domatesleri soyup, robottan geçirin. Kıyma, salça, su ve domatesi tencereye alın. Kaynayınca hamurları içine atın. Hamurlar haşlanınca da, baharatları katın. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Tutmaç hamuru: Tutmaç hamurunu yapmak için, 3 adet yumurta, tuz, aldığı kadar un ve biraz su ile hamur hazırlayın. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Küçük küçük kesip, bir örtünün üzerine yayarak kurumaya bırakın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL