Sofra
Yılbaşı eğlenceniz sabaha kadar sürecekse, önerimiz bu tarifi hazırda tutmanız! Yatmadan önce bir kase, yorulan mideleri rahatlatır...

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg temizlenmiş dana işkembesi
    250 gram un, 2 adet yumurta
    1 kase yoğurt, yeteri kadar su
    Yarım paket margarin, tuz

İşkembeyi bir tencereye alın. Üzerine yeterince su ilave edip haşlayın. Piştikten sonra ince doğrayın ve yeniden tencereye koyun. Ayrı bir kapta un, yumurta, yoğurt ve 1 su bardağı suyu çırpma teli ile çırpın. Karışımı ocaktaki tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada margarini eritin ve parlaklık vermesi için ocaktan aldığınız çorbanın üzerine gezdirin. Arzunuza göre sirke ya da sarımsakla servis yapın.