Ovmaç Çorbası Tarifi
Ovmaç yada oğmaç çorbası olarak bilinen bu lezzetli çorba ile menülerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ovmaç çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL