Sofra
Değişik bir lezzeti sofranızda görmek istiyorsanız ovma çorbası tam aradığınız lezzet. Ovma çorbası nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 litre etsuyu
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt, tuz

    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Nane, pulbiber

Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.