Sofra
Klasik tarhana çorbasından daha farklı. Nohutlu tarhana çorbasını nasıl yapılıyor? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı nohut
    1 çay bardağı aşurelik buğday
    6 su bardağı su ya da et suyu
    100 gram kıyma
    6 çorba kaşığı tarhana l Tuz

    Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı nane

    Servis için: Yuvarlak ekmekler

Nohut ve buğdayı önceden haşlayın. Su ve tarhanayı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca nohudu, buğdayı, kıymayı ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından yağda naneyi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Yuvarlak ekmeklerin üzerinden kapak kesip çıkarın ve içini de hafifçe alın. Çorbayı ekmeklere doldurarak servis yapın.