Naneli Soğuk Buğday Çorbası Tarifi
Soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan naneli soğuk buğday çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğdayı iyice yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine sıcak su ilave edip, bir iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp, 1 gün dinlendirin. Kısık ateşte yeniden pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde sarımsağı tuzda dövüp, ayran ile karıştırın. Çorbaya ilave edip soğumaya bırakın. Kuru naneyi sıvı yağda yakıp, soğuk çorbanın üzerine gezdirin. Kıyılmış nane serpip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL