Sofra
Harika bir yöresel lezzet olan kulak çorbasını çocuklar da çok sevecek. Kulak çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı kara nohut
    1 adet yumurta
    1 kg yoğurt
    4 su bardağı et suyu
    250 gram orta yağlı kıyma
    Tuz, karabiber

    Hamur için:
    Yarım kg un
    1 adet yumurta
    Tuz ve su

    Üzerine:
    2 çorba kaşığı tereyağı, nane

Kara nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün. Hamur için, unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve su ilave ettikten sonra sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra küçük kareler şeklinde kesin. Kuruması için bir kenara alın. 1 su bardağı hamuru et suyunda haşlayın. Diğer tarafta yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Haşlanan hamurun içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın ve yağsız tavada kızartın. Köfteleri çorbanın içine atıp 1-2 taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağında kızdırılmış nane gezdirip sıcak olarak servis yapın.