Karidesli ve Kurutulmuş Domatesli Enginar Çorbası Tarifi
Farklı bir çorba denemek isteyen herkesin sofrasında bulundurmak isteyeceği karidesli ve kurutulmuş domatesli enginar çorbası. Karidesli ve kurutulmuş domatesli enginar çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Karidesi buzdolabının alt gözünde çözdürün. Tereyağını bir tavaya alıp karidesi üzerine ekleyin. Karabiber ve pul biber serpip, 1-2 dakika sote edin. İkiye bölünmüş enginar kalbi ve kurutulmuş domatesi de ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Tenceredeki su kaynayınca, karidesli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve kuş üzümü lave edin. Orta ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL