Arpacık Soğanlı ve Kırmızı Biberli Mantar Çorbası Tarifi
Rengi ile iştahınızı kabartacak, oldukça lezzetli bir çorba tarifimiz var. Arpacık soğanlı ve kırmızı biberli mantar çorbası nasıl yapılır? Arpacık soğanlı ve kırmızı biberli mantar çorbasının tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları temizleyip ince kıyın. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp, mantarları hızlı ateşte sote edin. Delikli kepçeyle süzerek kenara alın. Aynı tavaya arpacık soğanları koyup, hafif ateşte sote edin. Soğanların rengi saydamlaşınca, jülyen doğradığınız kırmızı biberi ilave edin. 2-3 dakika kavurup mantarın üzerine ekleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Et suyu ve suyu ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuzunu ayırlayın. 10 dakika pişirin. Üzerine dereotu serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL