Acılı ve Ekşili Çorba Tarifi

Acılı ekşili çorba kış aylarının vazgeçilmezi ve gayet doyurucu. Peki bu doyurucu acılı ekşili çorba nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BİR wok'a (çin tavası) tavuk suyu koyun. Sonra havuç, mantarlar, bambu filizi, tavuk parçaları, sirke, acı sos ve soya sosu ilave edin. Bir dakika kaynatıp sonra, çok az nişastalı su ile çorba suyunu özleştirin. Hazırlanan çorba ocaktan indirilmeden önce çırpılmış yumurta ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Çorba kaselerine paylaştırın. Her kaseye 6-7 parça taze soğan serpiştirin, karıştırmadan servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...