Yufkada Elma Tatlısı Tarifi

Yufka ile elmayı buluşturan yufkada elma tatlısı nasıl yapılır? Akşam yemeğinden sonra muhabbet ederken yiyeceğiniz yufkada elma tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yarım çay bardağı pudra şekeri, toz badem ve yumurta aklarını karıştırın. Elmaların içlerini oyup, hazırladığınız karışımı içlerine doldurun. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp, ortasına 1 adet elma yerleştirin. Yufkayı elmanın üzerine sarıp, kalan yufka ve elmaya da aynı işlemi uygulayın. Kalan yarım çay bardağı pudra şekerini üzerlerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...