Yeşil Çaylı Elma Tarifi
Yeşil çayın böylesini denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa kaçırmamanızı öneriyoruz. Muhallebiyle beraber yiyebileceğiniz yeşil çaylı elma tatlısı, sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor. Yeşil çaylı elma tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yeşil çayı su ile demleyin. Daha sonra tencereye çayın suyunu ve tanelerini aktarın. Toz şekeri ilave edin. Toz şeker eridiğinde kabuklarını temizlediğiniz elmaları tencereye yerleştirin. Karanfilleri de suya atarak pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek elmalar piştiğinde ocağın altını kapatın. Elmaları sudan alarak soğuk veya ılık olarak muhallebi ve vişne ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL