Sofra
Özellikle Mersin bölgesinde yaygın görülen cezerye tarifi havuçla yapabileceğiniz tatlılardandır. Cezerye nasıl yapılır bilmiyorsanız okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 kg rendelenmiş siyah havuç
    Yarım kg toz şeker
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çay bardağı su
    Yarım kg dövülmüş ceviz içi
    1 çorba kaşığı zencefil ve tarçın karışımı

    Üzeri için ;

    Ceviz iç

Havuç ve toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Un, nişasta ve suyu karıştırın. Kaynamakta olan havuçların üzerine karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak, helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra ceviz içi ve baharat karışımını ilave edip karıştırın. Elinizle şekil verin. Cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun ..